logo400

Is jouw domeinnaam nog vrij?

De melding "Forbidden" op mijn webhosting account

1. Ik heb net mijn site op de server gezet
Oplossing 1: U dient de bestanden in de folder /public_html/ te zetten. Daar staat nu immers het belangrijkste bestand al index.html U dient index.html te overschrijven. Denk er aan: index.htm / index.html en denk er aan dat index.html met kleine letters is geschreven, er mag ook maar 1 index file staan.

2. Ik heb de CHMOD rechten aangepast

"Forbidden / U bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken."

Een dergelijke melding ligt aan de CHMOD rechten in uw webhosting account. Let bij het uploaden van bestanden naar uw webhosting account op dat "Passive Mode" in uw FTP programma aangevinkt staat, omdat ook het FTP programma de oorzaak kan zijn.

Per e-mail kunt u aan ons vragen de rechten op uw webhosting account te resetten. Dat betekent dat ook de rechten van eventuele scripts (bijvoorbeeld in de cgi-bin directory of bepaalde mapjes voor uw php-script) die wel een andere CHMOD moeten hebben, door uzelf opnieuw aangepast dienen te worden.

Mogelijke oorzaken en oplossingen:

Upload problemen naar uw webhosting account vinden hun oorzaak ALTIJD in de instellingen van het FTP programma.
We verzoeken u uiterst voorzichtig te zijn met het aanpassen van de CHMOD rechten op bestanden en mappen van uw webhosting account. Met name de directories op uw webhosting account hebben een 4 cijferige CHMOD code die u niet zelf met uw FTP programma kunt herstellen (dit i.v.m. onze zeer strenge beveiligings structuren). Het verwijderen van bestanden of mappen van uw webhosting account en het daarna weer opnieuw uploaden of aanmaken lost vaak het probleem van een niet te herstellen CHMOD-code weer op.

De rechten van de map op uw webhosting account zijn bepalend voor de bestandsrechten van de files die u upload in die map. Indien u ooit de CHMOD rechten van die map aangepast heeft, zullen de bestanden een verkeerde CHMOD meekrijgen bij het uploaden, daarom is het van belang dat u nooit de rechten van bijvoorbeeld /public_html/ wijzigt.