logo400

Is jouw domeinnaam nog vrij?

Informatie

Wat is een domeinnaam?

Elke site op het internet heeft een IP-adres. Zo’n adres bestaat uit nummers, onderverdeeld in vier stukjes die worden gescheiden door punten. Bijvoorbeeld 84.243.135.12. Een IP-adres verwijst naar een computer waar een website (of meerdere) op staat. Een IP-adres is natuurlijk moeilijk te onthouden. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken heeft men domeinnamen bedacht. Als u een domeinnaam intypt in uw browser (bijvoorbeeld Explorer) wordt deze automatisch omgezet naar een IP-adres, zodat u alsnog de juiste website op het scherm krijgt. Elke site heeft een unieke domeinnaam en een uniek IP-nummer, dat elders niet voorkomt.    


Domeinnaam registreren

CCC Hosting kan snel de door u gewenste domeinnaam registreren en is een officiële partner van onder andere SIDN, Enom en EurID. Hierdoor zijn we bevoegd om domeinnaam registraties rechtstreeks voor u uit te voeren. U wordt dan tevens de juridische eigenaar van het betreffende domein. Bovendien werken wij met zeer gunstige en scherpe tarieven.


Waar moet u op letten bij domeinnaam registratie?

De naam die u als uw domeinnaam kiest komt achter het gedeelte http://www. te staan en moet aan enkele vaste internationale regels voldoen:

  • Een domeinnaam bestaat uit minimaal 2 karakters
  • De domeinnaam bestaat uit letters van ons alfabet, cijfers en/of mintekens
  • De domeinnaam bevat geen hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens
  • Een domeinnaam kan niet uit louter cijfers bestaan (m.u.v. .com, .net en .org)
  • Bepaalde woorden zijn uitgesloten. Daaronder vallen onder meer branche-aanduidingen (zoals www.bloemenwinkel.nl, www.sportcentrum.nl of www.banketbakker.nl), onbetamelijke of onzedelijke woorden en gemeente- en provincienamen.


Wat is een goede domeinnaam voor u?

Wilt u met een deskundige brainstormen over een geschikte domeinnaam of domeinnaam registratie? We helpen u graag op weg. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.